12 Eylül 2009 Cumartesi

16 - Naylon Çuval

"Parti başkanı gibi" başlığını atmış yayınlayan gazete..gibisi fazla..siyasette de bu kalıp tutuyor zaten bu ülkede..bana sürekli telefon açıp köpüren bir arkadaş vardı..Her telefonunda "Kurtlar Vadisi'ni izledim,bu hafta koru kendini" şeklinde şeyler..üzülürdüm nolacak sizin realiteniz diye:) buyrun hayali kahramanın filminden acı gerçekler:
S. W. Marshall: " (Sam) Bak, Türk..
Tam 15 yıldır bu bölgedeyim ve Türkleri çok iyi tanırım. övünmeyi seversiniz.. Sizin kendi kurallarınız kendi kırmızı çizgileriniz vardır, değişmez Irak politikalarınız vardır.. ve hep biz istemesek burada kimse bir şey yapamaz dersiniz.. Sana bir şey söyleyeyim mi? Kırmızı çizgilerinizi çoktan sildik.. Irak politikanızın içine ettik. Sizi anlamıyorum, yani bunu alınmadınız da başınıza geçirilen iki çuvala mı alındınız?
Bunu adamlarınıza söyleyin. Birleşik devletler son elli yıldır size para ödüyor.. Donunuzun lastiğini bile size biz gönderiyoruz.. Neden bir şey üretemiyorsunuz? Para diyorsunuz yolluyoruz, daha fazla istemek için mi birbirinizi dolandırıyorsunuz? silah istiyoruz dediniz gönderdik, savaşmayı kabul ettiniz.. Ama askerlerinizi gödermeden pazarlığa kalktınız, ve sonra yine para istediniz. Nasıl unutursunuz komünistlerden kurtarmamız için yalvardığınızı? Niye alındığınızı söyleyeyim.. Çünkü artık size ihtiyacımız yok. .Polat Alemdar: Ben siyasi parti lideri değilim. Diplomat ya da asker de değilim. Aynen senin de dediğin gibi ben Türküm. Ve bir Türkün kafasına çuval geçirecek adamın dünyasını başına yıkarım! Şimdi kes sesini (Elindeki çuvalı Sam'in yüzüne fırlatır) ve tak şunu!

Kurtlar Vadisi,Türk oyunculuk tarihinde acuze bir durum yarattı.Rolüyle özdeşleşmenin ötesinde onu yaşayan tipler..Kimi komedyenken kabadayı oldu çıktı başımıza,kimi Kıbrıs'da bilmem kaç Rum askeri öldürdüğünü söyleyecek kadar hayale vurdu kendini.Yazık.Oynayan böyle ise izleyen nasıl inanmasın yazılıp sahnelenenlere?Gerçi Polat filmde "Ben siyasi parti lideri değilim"dese de ister istemez olmuş bile:) İçerik karmaşası içinde neyi kime hedef aldığı belli olmayan ve sadece ve sadece ritmi ayakta tutmak adına her yere gönderme yapma işleviyle yapay bir gündeme savrulan bu dizi "naylon bir torba".Oysa artık tüm dünya naylon torbayı yasaklıyor.Çağa ayak uydurmak konusunda artık geri kalıyor ne yazık ki bu dizi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder